Back to Question Center
0

Semalt Expert: Што е стружење на веб-страница?

1 answers:

Услуги за стругање на веб-страници се користат за извлекување или стружење на податоци од различни веб- страници на World Wide Web, а исто така вклучува зачувување на извлечените податоци во сите во една база на податоци за олеснување на пребарување, сортирање и филтрирање. Можете да ги користите овие веб-страници за да ги избришете сите податоци што ви се потребни од сите веб страници на изворните веб-страници. Услугата, исто така, се состои од зачувување на податоците во база на податоци, табеларни пресметки или било кој друг формат.

Без оглед на вашата цел, оваа услуга може да се справи со тоа. Дали сакате да ги следите цените на конкурентите? Дали сакате да ги споредите договорите или да копирате продуктови бази на податоци? Веб-страницата стружење услуга е се што ви треба. Треба да ја наведете само локацијата и потребниот елемент. Податоците не само што ќе бидат извлечени за вас, туку исто така ќе бидат претворени во вашиот префериран формат.

Екстракција на мали фигури

Оваа услуга може да се користи за да се повлечат или филтрираат мали фигури прикачени на одредени производи. На пример, постојат бројни акции, и нивните цитати и цени постојано се менуваат. Ако имате или сте заинтересирани за неколку акции и сакате да ги следите нивните цени и цитати, можеби ќе треба да ја користите оваа услуга. Како што бројките се менуваат на изворната страница, тие ќе се вклучуваат и на вашата страница. Ова ќе те спаси болката на трчање низ оригиналната долга листа на акции често.

Многу луѓе обично ги следат стапките на хипотека од различни компании..Предизвикот со ова е што тие често проверуваат неколку веб-страници. Споредба на стапките на одделни јазичиња може да биде тешко. Тие мора да се кликнување на јазичето по јазичето. Но, ова може да биде полесно со услугите на веб-стружење. Тие можат да имаат сето тоа на една редовно ажурирана страница. Мониторингот на хипотекарните стапки е многу полесно да се направи на една страница. Веб стружење услуга ќе ви помогне да одвај стапки од различни веб-страници и зачувајте ги сите податоци заедно на една страница за вас. Запомнете дека како цените се ажурираат на изворните веб-страници, исто така ќе се ажурира вашата сопствена копија.

Извлекување на цените и сликите на различни производи на веб-страница за купување

На пример, луѓето редовно купуваат намирници. Можете да ја користите оваа услуга за да ги изгребате цените на намирниците од различни веб-сајтови за споредби. И секогаш ќе добиете ажурирани информации. Значи, секогаш кога сакате да одите за намирници, вие само ќе ја видите датотеката и ќе забележите на продавницата со најдобрите договори. Вие може да одлучите да купите Зелка од Магазин А и Зелената грашок од Магазин Б, итн.

Екстракција на слики од продавници на акции, изложувачи или свадбени веб-страници

Можете да ја користите оваа услуга за стругање слики од различни веб-сајтови кои се полни со бројни слики. Некои од таквите страници се веб-страниците за фотографирање, веб-сајтови за свадби и изложувачи само за да споменам неколку.

Интеграцијата во постоечката апликација е напор

Податоците извлечени со оваа услуга може лесно да се интегрираат во било која од вашите апликации. Податоците може да се интегрираат во табеларни пресметки, програма за документи, CSV или други прилагодени апликации. Можете исто така да ја користите услугата за да ги изгребате податоците од високо безбедни веб-сајтови кои ги блокираат не-членовите.

Што и да ви треба услугата за, едноставно контактирајте со компанијата за трошоците и проценетото време на пристигнување за вашата веб страница стружење задача Source .

December 7, 2017