Back to Question Center
0

Семалт Експерт елаборира на алатки за извлекување податоци од веб-страница

1 answers:

Веб-отстранување вклучува чин на собирање податоци од веб-страници со користење на веб-роботот . Луѓето користат алатки за извлекување податоци за веб-страници за да добијат вредни информации од веб-страница која може да биде достапна за извоз во друг локален уред за складирање или далечинска база на податоци. Веб скрепер софтвер е алатка која може да се користи за да ползи и берба информации за веб-сајтови како производ категории, целиот веб-сајт (или делови), содржина, како и слики. Може да бидете во можност да добиете било која содржина на веб-страница од друго место без официјален API за справување со вашата база на податоци.

Во оваа статија оптимизација, постојат основни принципи со кои работат овие веб-сајтот податоци екстракција алатки. Може да бидете во можност да го научите начинот на кој пајакот го спроведува процесот на индексирање за да зачува податоци од веб-страница на структуриран начин за собирање на податоци од веб-страници. Ние ќе ја разгледаме BrickSet алатката за извлекување на податоци. Овој домен е веб-сајт базиран на заедница кој содржи многу информации за ЛЕГО поставувањата. Треба да бидете во можност да направите функционална алатка за извлекување на Python која може да патува до веб-страницата BrickSet и да ги зачува информациите како збир на податоци на вашиот екран. Оваа веб-стругалка може да се прошири и може да ги вклучи идните промени во нејзиното работење. Потребна е локална развојна околина за Python 3. Оваа околина за извршување е Python API или комплет за развој на софтвер за да се направат некои од основните делови

од софтверот за вашиот веб-пребарувач. Има неколку чекори што може да се следат при правењето на оваа алатка:

Создавање на основна стругалка

Во оваа фаза, треба да бидете во можност систематски да најдете и да преземате веб-страници на веб-страница. Од тука, можете да можете да ги преземете веб-страниците и да ги извлечете информациите што ги сакате од нив. Различни програмски јазици можат да го постигнат овој ефект. Вашиот пребарувач треба да може да индексира повеќе од една страница истовремено, како и да може да ги зачува податоците на различни начини.

Треба да земете Scrappy класа на вашиот пајак. На пример, нашето име на пајакот е brickset_spider. Излезот треба да изгледа како:

пип инсталира скрипта

Оваа низа на код е Python Pip што може да се појави слично како во низата:

mkdir brickset-scraper

Оваа низа создава нов директориум. Можете да отидете до него и да користите други команди како внесување на допир на следниов начин:

допир scraper Source .py

December 7, 2017