Back to Question Center
0

Кои се најдобрите можности да се најдат клучни зборови во Амазон?

1 answers:

Ако го извршите вашиот бизнис на Амазон, од суштинско значење е да се спроведе сеопфатна клучен збор истражување. Повеќе насочените зборови за пребарување што ги наоѓате, толку поголема ќе биде рангирана на Amazon SERP и поорганизиран сообраќај ќе привлечете. Инвестирањето на вашето време за да ги процени најрелевантните услови за пребарување во вашиот лажат може да го зголеми вашиот бизнис потенцијал и да ги подигне вашите позиции на производи за најбараните термини на Амазон. Сепак, не е доволно само да најдете соодветни услови за пребарување на вашиот бизнис; исто така ќе треба стратешки да ги користите. Амазон ви дава оваа можност.

Постојат најмалку три делници во кои можете да ги вметнете целните клучни зборови - наслов, опис и точки на куршуми. Сите овие елементи се од суштинско значење во одреден капацитет, но најважниот и потценет аспект на листата е насловот на производот. Таа има најзначајни ранг-моќ за листата. Доколку имате наслов на клучниот збор, ќе можете да рангирате за бројни пребарувања. Најверојатно ги спомнавте листите на производи со долги и клучни зборови полнети насловите на производот на Амазон. Како по правило, ваквите наслови подобро се рангираат на Амазон отколку кратки и прецизни. Овде можеме да забележиме голема разлика помеѓу Амазон и Google оптимизациски аспекти. Додека во Гугл вашиот наслов треба да биде прецизен и да ја наведе својата веб-страница примарна идеја, на Амазон вашиот наслов служи да прикаже што повеќе информации за вашиот производ што е можно повеќе. Корисниците природно не сакаат долги реченици, но алгоритмот Амазон А9 може да најде вредност во него. Значи, со наслови со богата со клучни зборови, вашите производи ќе бидат индексирани за различни релевантни услови за пребарување.

Иако е потребен голем наслов, тоа е само половина од битката. Ако сакате да постигнете висок ранг за сите насочени термини за пребарување, продажбата мора да биде управувана од листата за да се покаже Амазон дека вашата листа на производи е многу релевантна за овие услови за пребарување. Тоа е причината зошто во оваа статија ние ќе разговараме како да се направи клучен збор истражување на професионален начин и да направите вашиот Амазон листата толку поефикасна што е можно..

Амазон клучни зборови истражување и котација оптимизација

Според статистичките податоци, една третина од сите производи пребарувања започне на Амазон тргување платформа. Тоа е многу преполна и конкурентна платформа со милиони различни производи. Затоа не е најдобро место да пребарувате и да откривате нови производи. Амазонските пребарувања очекуваат моментални резултати на прашањата со листа на најрелевантни и соодветни производи. Затоа е важно да се појави на врвот од листата кога вашите потенцијални клиенти бараат каква било фраза која е поврзана со вашиот производ.

Неколку основни принципи може да ви помогнат да рангирате високо во резултатите од пребарувањето на Амазон, вклучувајќи ја и количината и квалитетот на вашите критики, вашата историја на продажби во Амазон, бројот на добри договори, оценка на ѕвезди, поддршка на корисниците и колку е важен вашиот производ е до пребарувањето. Додека повеќето од овие аспекти бараат време и значителни напори, оптимизацијата на листата на Амазон може веднаш да биде во ваша контрола.

Како да најдете клучни зборови за Амазон опис оптимизација?

Постојат некои квантитативни начини за да ги најдете точните клучни зборови што треба да ги вклучите во вашата листа за да ја зголемите вашата релевантност за најчесто поставуваните пребарувања.

Постојат два начини како можете да направите истражување на клучните зборови - рачно и автоматски. Последната варијанта е најчесто употребувана во нашите денови бидејќи заштедува многу време и обезбедува најпрецизни резултати врз основа на сеопфатно истражување на пазарот и конкурентна анализа.

Затоа ве советувам да одберете професионален автоматски софтвер за успешно да ја извршите кампањата за оптимизација на Амазон. Од најефективните алатки за истражување на клучни зборови, можам да ги набројам следните - Планер на Google за клучни зборови, Амазон за планер за клучни зборови и извидници на џунгла Source .

December 7, 2017