Back to Question Center
0

Кои се главните особини на Амазонските клучни зборови за да бидат познати од сите што се продаваат таму?

1 answers:

Едноставно кажано, Амазонските клучни зборови се честопати истиот вид барања за пребарување исполнети од скитниците на Google во лентата за пребарување. Како резултат на тоа, тие ќе гледаат или поединечни страници или резултати кои се појавуваат при внесувањето на одредена листа при внесувањето на одредено барање за пребарување. И важноста за справување со вистинското истражување на клучни зборови веќе е добро позната од страна на повеќето веб-администратори и онлајн претприемачи, барем оние кои работат со продавници што се занимаваат со трговија со електронска трговија или, на пример, градители на лажат сајтови. Да не се каже дека веројатно сите квалификувани оптимизација веќе го земаа здраво за готово - содржината е секогаш крал, кога станува збор за добивање оптимизирано за пребарување. И вистинскиот избор на клучни зборови, во комбинација со нивната правилна употреба ориентирана кон купувачите, е токму она што го прави успехот на веројатно секој модерен онлајн проект, без исклучоци. Затоа треба да се согласам со оние продавачи кои велат дека кога станува збор за клучни зборови во Амазон, соодветно опсежно истражување обично зема 80% доминантна улога во нивните глобални напори, додека остатокот од нивната преостаната работа е само околу 20%.

Најспецифични и скапоцени Амазон Клучни зборови

Земено во целина, златните клучни зборови треба да бидат меѓу највисоките вредни средства пронајдени во арсеналот на секоја успешна e-commerce продавач. Се разбира, со оглед на тоа што таквите онлајн претприемачи се доволно паметни за да го препознаат еднаш засекогаш - златните клучни зборови се токму она што ги придвижува нивните повисоки конверзии. На крајот, овие клучни зборови се очекува да ги направат парите. Еве што треба да знаете за нивните четири клучни карактеристики.

Четири главни карактеристики на Амазонските златни клучни зборови

Со други зборови, златните клучни зборови треба да бидат способни да командуваа со доволен обем на сообраќај за пребарување во вашите листи на производи. Забележете дека, сепак, таквите зборови што се бараат, сепак, треба да имаат разумно прифатливо ниво на конкуренција - само за да можете да ги рангирате за нив лесно. Од друга страна, секоја златна клучен збор мора да има силна комерцијална природа, така што повеќето од неразвиените клиенти ќе ги потрошат на крајот на своето патување да станат вистински купувачи.

  • Обемот на пребарувањето - може да се најде со тој добар стар планер за клучни зборови на Google. Оваа алатка е веројатно крајниот едноставен избор за да започне истражување на Амазон клучни зборови најдобар можен начин.
  • Анализа на конкуренцијата - треба да се ракува во-дел рачно, додека вашите конкуренти можат да се проверат и со специфични онлајн рамки на софтверски алатки како Long Tail Pro, Merchant Keywords или Jungle Scout. Сите тие се доволно добри за да ви помогнат со задачата. Значи, само зависи од вас кој треба да се обиде прво.
  • Целта за пребарување - значи дека клучните зборови со помал обем на пребарување понекогаш може да носат многу поголема тежина, па оттаму потенцијално се посилни во смисла на профитабилност, наместо било која друга Амазонска клучни зборови со дефинитивно поголеми обемот на пребарување.
  • Услови за подготвување за купување - обично се користат од страна на потенцијални клиенти кои доаѓаат близу до нивната конечна одлука за купување. На пример, пред да ја испуштите одбраната ставка во кошничката, повеќето од нас понекогаш ја проверуваат уште еднаш, овој пат комбинирајќи го претходното барање за пребарување со некои од овие готови за купување термини како "најдобар", "најдобро оценет", " квалитет "," каде можам да купам "," најдобар договор "итн Source .
December 7, 2017