Back to Question Center
0

Semalt: Кои се најдобрите онлајн веб гребење?

1 answers:

Веб-обработка на податоци вклучува таргетирање на нови и постоечки податоци на веб-страница и складирање тоа во базите на податоци на пребарувачот за лесен пристап. Точно е дека веб-алатките за стругање се здобиваат со популарност со текот на времето, бидејќи веб-роботот ја автоматизира и ја поедноставува целата процедура за индексирање за да ги направи ресурсите на интернет да бидат достапни за сите интернет корисници. Некои алатки за веб-навивачи им овозможуваат на корисниците индексирање или индексирање на нивните сајтови или блогови на методични и ефективни начини без потреба од кодови. Тие исто така ги трансформираат податоците во различни формати и се во согласност со барањата на корисниците. Овде разговаравме за некои одлични алатки за пребарување на веб-страници за да ги изгребате веб-сајтовите и блоговите.

1. Cyotek WebCopy

Cyotek WebCopy е сеопфатна бесплатна програма за стримување на податоци која ви овозможува да копирате веб-страница на вашиот хард диск така што ќе можете да ја прочитате без Интернет конекција. Оваа програма ги скенира наведените веб-страници пред да ги преземе нивните податоци или содржини на вашиот хард диск. Исто така, автоматски ги поврзува врските со ресурсите како што се слики, веб-страници и локална содржина на страницата, и ги исклучува делот од истата веб-страница што не значи ништо за пребарувачите.

2. HTTrack

HTTrack е бесплатна програма која нуди различни функции и опции прилагодени за преземање на целиот сајт од интернет на вашиот компјутер или мобилен уред..Некои од неговите познати верзии се Windows, Sun Solaris, Unix и Linux. Оваа програма овозможува да го огледало вашиот сајт повеќе од еднаш и ја олеснува постапката за индексирање на интернет полесно и побрзо. Можете исто така да добиете пристап до сликите, датотеките, HTML-кодовите, директориумите, како и да го прекинете преземањето во секое време.

3. Octoparse

Octoparse е моќен, бесплатен веб-пребарувач кој се користи за извлекување на сите видови на податоци кои ви се потребни од вашата веб-страница. Оваа програма користи неколку опции за раскинување на вашиот веб-сајт на подобар начин и има широки функционалности за да се добие корист од. Нејзините два познати режими се Advanced Mode и Wizard Mode, кои се добри за програмерите да се навикнат на Octoparse за кратко време. Можете да го преземете вашиот сајт за неколку секунди користејќи ја оваа сеопфатна алатка. Плус, можете да заштедите сајтови во различни добро структурирани формати како што се Excel, HTML и текст.

4. Getleft

Getleft е лесна за употреба програма која им помага на рипувате блог или сајт веднаш. Ќе ја преземе целата своја страница и има повеќе опции за да се добие корист. Исто така можете да внесете URL и да ги изберете датотеките што можеби сакате да ги даунлоадирате на вашиот компјутерски систем. Оваа програма е една од најдобрите, бидејќи таа доаѓа на 15 различни јазици, има 24/7 поддршка, и го прави вашето прелистување искуство прекрасно и извонредно.

5. Скреперна машина

Скрепер е познат екран на Chrome кој има ограничени податоци за екстракција на податоци, но е корисен за спроведување на онлајн истражување. Исто така ги извезува вашите податоци во Google Spreadsheets, а не на вашиот сопствен компјутер, заштедувајќи многу време Source .

December 8, 2017