Back to Question Center
0

Како Амазон клучни зборови истражувања влијаат на вашата оглас оптимизација?

1 answers:

Не е доволно да имате продуктивен производ кој ќе се продава на Амазон. Треба да го направите овој производ видлив за вашите потенцијални клиенти. Секоја кампања за оптимизација на вино треба да започне со истражување на клучни зборови за производи. Тоа ви помага да застанете подобро од вашите конкуренти и да направите подобра продажба. Сè што ви е потребно е да го оптимизирате вашиот оглас со насочени и големи содржини за пребарување. Ако неодамна сте го основале вашиот бизнис, ви препорачувам да користите долго-опашка и конкурентни клучни зборови. Користејќи ги, можете да достигнете највисок ранг во потесни ниши. Клучни зборови служат како конектори од лентата за пребарување на купувачот до страницата на производот. Затоа тие треба да бидат максимално релевантни. За да добиете соодветни клучни зборови, потребно е да го спроведете истражување на пазарот и да го испитате однесувањето на корисникот.

Постојат два можни начини за пребарување на релевантни клучни зборови за оптимизација за амазон - рачно и автоматски. Последниот е најдобриот избор за амбициозните онлајн трговци кои немаат многу слободно време да го трошат за континуирано истражување на пазарот.

Ако сте среќни да користите еден од професионалните истражувачки алатки, ќе добиете листа од најдобрите за вашите клучни зборови за бизнис врз основа на истражување на однесувањето на клиентите на Амазон во краток временски период (помалку од еден час). За да ги најдете најнасочените клучни зборови, треба да користите специјални филтри и да ги земате во предвид параметрите на вашите потенцијални клиенти, како и нивниот пол, возраст или географска локација. Покрај тоа, треба да го анализирате обемот на пребарување за секој таргетиран термин за пребарување. Проверете кои клучни зборови од добиената листа се трендирани и кои не вредат вашето внимание. Треба да ја проверите активноста на секој израз за пребарување во текот на минатиот месец. Ако сакате да создадете рекламна кампања, исто така треба да проверите цената на клик за секоја од целните клучни зборови, кои сакате да ги рангирате.

Во оваа статија, ќе разговараат за некои работи на Амазон системот за рангирање и кои алатки треба да се искористат за да се подигне ранг на производот на страницата со резултати од Амазон.

Алатки за спроведување Амазон клучни зборови истражување

  • Алатка за клучни зборови

Постојат две верзии на Амазон алатката за клучни зборови - бесплатно и платени. Двете од нив се корисни за вашиот бизнис. Сепак, платената обезбедува во просек два пати повеќе релевантни клучни зборови во споредба со бесплатната верзија.

Да речеме некои зборови како тоа функционира. Внесете целниот својата клучен збор во полето за пребарување на клучни зборови и изберете одделот, каде што би сакале да ги промовирате вашите производи (на пример, Апликации и игри или Облека). Потоа треба да ја изберете земјата каде што сакате да ги промовирате вашите предмети и конечно јазикот. Потребни се неколку минути (до 10) додека системот го обработува вашето барање. После тоа, ќе добиете листа на предлози за клучни зборови со стотици клучни зборови со долги опашки базирани на функциите за рангирање на Амазон Source .

December 8, 2017