Back to Question Center
0

Како да се стане навистина успешен трговец на Амазон?

1 answers:

Секој успешен онлајн трговец кој продава на Амазон секогаш треба да зема само добро информирани одлуки. И кога станува збор за оптимизацијата на огласот за производ, без да ги ставите сите неопходни податоци за клучни зборови придружени со вреден конкурентен увид - никогаш нема да го добиете вашиот бизнис за опаѓање до точка на кој било позитивен курс на стекнување на приход. Значи, ајде да се соочиме со тоа - ако сакате да се гледате себеси како голем продавач на Амазон кој има корист од континуирано зголемување на протокот на шопинг посетители, крајно е време да ја одберете вистинската алатка за истражување на клучни зборови и, конечно, да добиете листа на производи добро оптимизирани.

На тој начин, ќе имате дефинитивно посилни шанси да останете на врвот на пребарувањето на производот. На крајот на краиштата, за да пумпате повеќе веб-сообраќај кон вашата листа на производи на Амазон, што потенцијално може да резултира со повисока стапка на конверзија, во насока да се поттикне вашата целосна ранг-промоција на тој остро конкурентен пазар.

Сега Што?

И подолу ќе ви покажам веројатно една од најдобрите алатки за клучни зборови достапни во отворениот пристап досега. Секој трговец што продава на Амазон треба да знае за тоа, сигурен сум. Забележи, сепак, дека јас не сум за промовирање или Бог забранува туркање некој посебен вид на онлајн софтвер или Амазон продавачот алатки за комерцијални цели. Само да се однесувате како добар самаритан подготвен и подготвен да споделите некои од моите претходни искуства за оптимизација со вас момци. Те молам, љубов и корист, мојот опремен едношалтерски решение за Amazon трговија - SECockpit. Ајде конечно да видиме што е тоа.

SECockpit

Ова е прва алатка за истражување на клучни зборови, која сакам да ве претставам за денес. Всушност, SECockpit не е само еден пронаоѓач за клучни зборови. Да бидеме попрецизни, тоа е целосна масна онлајн услуга дизајнирана не само за Амазон, туку и за оптимизирање на веројатно секоја котација на производи на е-трговија на интернет, така што ќе се види меѓу врвните релевантни резултати од пребарувањето. Мислам дека оваа навистина широка онлајн рамка повлекува буквално сè што можеби ви треба како паметен трговец кој продава на Амазон.

Еве некои од најсилните придобивки што ги уживав за мојот сопствен список на производи:

  • брзо формира масивна листа на потенцијално победнички клучни зборови;
  • ги разбираат главните трендови на потрагата по долги повреди и им помагаат со вредни сугестии;
  • да открие повеќе и подобри можности за оптимизација - со конкурентен увид на клучните зборови кои се влечат директно од водечките продавачи во вашата категорија на производи или пазарна ниша на Амазон;
  • ги следиме моменталните рангирање на клучни зборови - и перформансите на вашата листа, и најдобриот напредок на вашите најблиски противници кои веќе се рангираат добро за која било специфична клучен збор или прецизно насочена комбинација со долга опашка;
  • имаат корист од навистина супериорни и неограничени аналитички податоци, барем преку 30-дневен пробен период достапен при отворен пристап. За жал, за да добиете понапредни функции на постојана основа, ќе треба да ја предадете својата процедура за запишување, и, секако, плаќате месечно месечно Source .
December 22, 2017