Back to Question Center
0

Семант го претставува Канту: Крајната визуелна веб-стружечка алатка

1 answers:

Без разлика дали работите на извлекување на финансиски податоци или ценовници од е-трговија кодирање, Kantu е најдобриот избор за вас! За стружење ентузијасти, екстракција на веб податоци е процес на добивање вредни информации од веб-страниците и складирање во табели и бази на податоци.

Како функционира уредникот Канту?

Kantu автоматски гребење податоци од веб-сајтови, без да бара да имате било какви програмирање знаење. Со Kantu, претворањето на веб-содржини во добро структурирани и документирани податоци не е тешка задача. Оваа алатка за стружење е широко познат за извлекување текст од Portable Document Format (PDF) и видеа.

Извлечените податоци обично се зачувуваат во форма на CSV-датотеки или се напишани во базите на податоци од интерфејсот на апликативниот програмски интерфејс на Kantu (API). Kantu им овозможува на продавачите да ги идентификуваат и да ги нагласуваат податоците визуелно да се гребат. Користењето на овој веб-гребење решение е многу едноставна. За да ги избрише податоците од веб-сајтот користејќи го волшебникот Канту, едноставно нацртани розови рамки за означување на целните податоци.

Уредувачот на Kantu потоа користи оптичко препознавање знаци (OCR) за да ги изгреба информациите од вашиот HTML извор. OCR е висококвалитетен пристап кој работи да ги изгреба PDF датотеките, видеата и висококвалитетните слики.

Зошто Изберете уредник Канту?

Editor Kantu е еден од највисоко рангираните алатки кои се користат за веб-стружење. Овој уредувач се користи за различни цели. Еве ги главните причини што треба да ги разгледате Канту за вашиот следен веб-стружење проект.

  • Вградени функции

Kantu Editor има вградени функции како што се програми, скрипти и макроа. Со Kantu, можете да ги избришете податоците од веб-страница со прилагодување на неговите карактеристики за да одговараат на вашите потреби и спецификации.

Имате проблеми кога стружење на податоци од веб-сајтови користејќи JavaScript и Ajax? Опуштете се! Канту уредникот е развиен за работа со сите видови на веб-страници. Без разлика дали веб-сајтот користи Flash, Java, рамки или Flex, Kantu е крајната веб-алатка за стружење која треба да се разгледа.

Вие не треба да научите како да работите со овој или оној програмски јазик, бидејќи алатката се интегрира со целиот програмски јазик.

  • Вградени функции за PDF и OCR

За ваша информација, уредникот Kantu е единствената алатка за извлекување веб податоци која се состои од вграден OCR карактеристики. Со Kantu, вадење на податоци од видеа и PDF е исто како да игра видео игра.

Начини за користење Kantu

  • Мониторинг на статус на налогот - алатка за веб-стругање на Kantu се користи за следење на напредокот на порталите за е-бизнис. Ако имате онлајн продавница, Kantu ви овозможува да ги анализирате направените нарачки и деталите за апликацијата;
  • Проверете и проверете ги цените на различните производи;
  • Ажурирање на системи со берзански курсеви;
  • Преземање и зачувување на податоци во табеларни пресметки;
  • Извадете корисни информации користејќи OCR;
  • Следење на рејтингот на конкурентот;

Kantu е корисна веб- алатка за гребење која ги отстранува податоците од веб-страница и го складира во табеларни пресметки и CSV датотеки. Ако вашиот следен голем проект е поврзан со стружење на PDF документи и видеа, вреди да се разгледа веб-стружењето на Kantu Source .

December 22, 2017