Back to Question Center
0

Е автоматски врската зграда опасни за веб-страница за пребарување оптимизација?

1 answers:

Постои веројатност дека зградата за рачно поврзување ќе стане застарена во 2017 година. Овој концепт се дискутира многу пати, но сепак, нема јасна изјава кон неа.

Општо земено, рачно поврзување зграда е процес на активно обидувајќи се да го зголеми бројот на дојдовни линкови до веб извор. Тоа е процес кој одзема многу време и бара многу напори. Рачното поврзување е обично поврзано со органски начин на генерирање на врски.

Кога ќе истражување врвот сајтови во вашиот лажат ќе видите бројот на линкови кои укажуваат на нив. Тие имаат стотици илјадници влезни линкови од веб-извори на високо и средно ниво. Се разбира, нивните профили на врски не се создаваат преку ноќ. Овие Топ ранг сајтови добиваат такви резултати со работа паметно и креирање на дојдовните линкови рачно.

Во оваа статија, ќе зборуваме за рачни и автоматски врски за градење на техники. Покрај тоа, ние ќе разговараме за тоа како Google ја повлекува линијата помеѓу природните и неприродни врски во градењето на резултатите. Одам да ги набројувам најкористените рачни и автоматски стратегии за backlink кои ќе ви обезбедат добри резултати од оптимизација.

Како рачно врската зграда може да го подобри вашиот сајт рангирање?

Во нашите денови креирање врски стана потешко од било кога, поради високата конкуренција во дигиталниот пазар и постојано менување на алгоритам на пребарувачот. Кои врски градење на техники Google одобрува денес може да биде спам стратегии утре. Сепак, и покрај сите овие негативни фактори, линкови се уште се водечка движечка сила која може да го подобри вашиот сајт ранг и генерира сообраќај кон вашиот веб-сајт. Веб-администратори кои не сакаат да потрошат многу време за создавање на органски врски што се однесуваат на автоматизиран софтвер за градење врски или бараат можности за градење врски. Како и да е, како што покажува практиката, нема подобро од зградата на природна врска. Не треба да бидете вклучени во измамнички техники за градење врски, бидејќи тоа ќе биде навистина откриено од Google. Ние сме сега на новиот раб на оптимизација и добивање низок квалитет спам линкови може да уништи сите ваши оптимизација напори, како и бренд репутација.

Рачно поврзување зграда против автоматски

Бидејќи ерата на градењето врски со низок квалитет завршува, треба да создадеме врска подеднакво. Тоа е причината зошто ние се соберат некои ефективни рачно врската градење на техники кои ќе работат во ваша корист.

  • Коментари и коментари на блогот

Коментарите се едноставен и ефикасен начин за стекнување врски, се додека ги оставите релевантни и високи веб извори. Вашите коментари треба да бидат поврзани со темата за дискусија и да изгледаат природни меѓу другите. Google нема да го казни вашиот сајт ако коментарот е направен рачно. Ако тоа се прави рачно, се чини логично, се држи до точка и има вредност за другите читатели. Сепак, според Google Webmaster Guidelines, коментарите на форумот со оптимизирани линкови во пост или потпис нема да се сметаат за квалитет и ќе заслужуваат санкции.

  • Гостин блогирање

Друга ефикасна врска градење стратегија која секогаш работи е гостин блогирање. Некои веб-администратори тврдат дека тоа е спам стратегија за создавање на врски. Меѓутоа, вистината може да се каже, ако тоа се направи правилно, тоа ќе донесе позитивни оптимизација резултати. Одам да зборувам за авторитетен блогирањето на гостите како дел од победничката кампања за оптимизација. Треба да креирате содржина со не само една намера да го подобрите вашиот сајт ранг, но со намера да им донесе вредност на вашите читатели. Ако ја сфатите вашата содржина со читателот во умот, тогаш можете да го користите блогирањето за гости како безбедна рачна врска за градење техника Source .

December 22, 2017