Back to Question Center
0

Како да се изгради добар квалитет линкови?

1 answers:

Во нашите денови, сопствениците на веб-страниците се принудени да се борат за највисоките позиции на страницата со резултати од пребарување, бидејќи процентот на конкуренција е многу висок. За да бидете видливи меѓу бројните сајтови поврзани со ниша, треба да креирате кампања за оптимизација за победа и да креирате профил за врски со квалитет. Од времето на последното ажурирање на Google рангови, стана малку тешко да се изградат линкови до вашата страница. Денес, Google строго го оценува квалитетот на Влезни линкови, наведувајќи само оние линкови што доаѓаат од авторитативни веб-извори. Тоа е причината зошто сите напредни веб-администратори треба да бидат свесни за тоа каде да се изградат линкови за да се постигне најголема ефикасност. Во оваа статија, ќе разговараме за ефективни техники за да добиете квалитетни линкови и фактори кои можат да ви помогнат да го подигнете бројот на влезните линкови.

Начини за добивање квалитетни линкови

  • Линкови од реномирани веб извори

Првиот и најзначајниот фактор кој го одредува квалитетот на влезните врски е орган на изворите од кои доаѓаат овие врски. На пример, ако имате барем неколку линкови од веб-извори со висок авторитет, тие ќе ви донесат повеќе линк сок, а потоа бројни линкови до Влезни сајтови од низок квалитет. Тоа може да се објасни со свеста на Google за квалитетот на содржината или излезни врски од таквите реномирани сајтови. Освен тоа, два фактори за рангирање на Google одредуваат квалитет на веб извори - Authority Authority и Domain Authority. Ако веб-извор има висока ПА и ДА метрика, Google ќе го рангира високо на SERP, давајќи му поголема доверба. Ако вашите Влезни линкови се појавуваат на овој вид на сајтови, тие ќе донесат многу квалитетен линк сок на вашите веб-страници. За да проверите дали вашите линкови се ставаат на авторитативни веб-извори или не, можете да ја имплементирате алатката Semalt Web Analyzer.

  • Линкови од високо PR страници

PageRank (PR) служи како репер за оценување на рангирањето на секоја веб-страница на пребарувачите кои се означен од Google. Веб-страниците што се рангираат на врвот имаат најмалку 9PR и поседуваат многу квалитет за корисниците. Од 2012 PageRank не е толку влијателен како што беше однапред, но сепак служи како стандард за оценување на квалитетот на веб изворот и нејзината репутација во очите на корисниците и индустриските партнери. Стандардно, линковите од 9 или 10PR веб-страници, како што се Википедија, ЈуТјуб, Фејсбук и така натаму, може да донесат многу сокови за врската со линкови до страниците на вашиот сајт. Сепак, не секогаш е лесно да се добијат дојдовни линкови од овој вид на веб извори. Сепак, постојат некои незгодни техники што можете да ги спроведете (можете да прочитате за нив во нашиот претходен напис "Како да ја добиете листата на Dofollow линкови за слободен?"). Ви препорачувам да не губите време кога се обидувате да креирате врски на новите N / A PR веб-страници или не се релевантни за вашите ниски ниски ПР-сајтови. Вие нема да добиете никакви позитивни резултати од него, па дури и да ја зголемите загриженоста на Google кон вашиот домен.

  • Линкови од истите страници со содржина

Ако не можете да ги изградите вашите врски на високи ПР веб-страници, потребно е барем да го креирате на веб-страниците поврзани со низа со иста содржина тема. На пример, ако вашиот блог е за пребарување оптимизација, вашите линкови на маркетинг блогови ќе изгледаат природно. Дури и ако блог има среден авторитет, вашите линкови ќе бидат оценети како релевантни и квалитетни. Затоа, пред да воспоставите партнерски односи со други веб-сајтови или блогови, осигурајте се дека барем малку се однесуваат на вашата индустрија Source .

December 22, 2017