Back to Question Center
0

Како да креирам линкови за веб-страница без да добивам платени?

1 answers:

Ако сакате да креирате линкови за веб-сајт, наместо брзо да добиете некои платени оние - можеби веќе сте зеле добро формирана одлука. Ајде да се соочиме со тоа - аплицирањето за тргување со врски понекогаш може да изгледа како многу ветувачки напор. Всушност, сепак, постојат многу поголеми шанси да се направи поголема штета за вашиот напредок во тековниот ранг, наместо да има корист од било кој мерлив и долготраен поттик во сообраќајот, CTR, конверзија итн.Работата е дека сега Google нагласува да награди само квалитетни и природни врски за градење на стратегии. Тоа значи дека за да креирате линкови за веб-страница на вистинскиот начин ќе мора да инвестирате некое време и напор за привлекување на само релевантни трети страни веб-страници и блогови. Па, модерен концепт за квалитетно и органско поврзување не е толку едноставен и лесен како што беше, на пример, пред две или три години. Оние добри стари времиња одамна поминаа.


Денес, успешно може да креирате линкови за веб-страница само кога ги користите вистинските практични акциони планови, континуирано разгледувани и прилагодени зад нив. Но, сè уште нема потреба да се грижите - тука доаѓаат неколку докажани начини за добивање квалитетни врски. Сè што ви треба тука е да инвестирате некое време и напор - со оглед на тоа дека не сте еден од оние момчиња со "не-добри-со-раце" и вашиот профил на врската е изграден правилно. Додека некои од следните чекори најверојатно ќе потрае не повеќе од само неколку минути за да имате се што е во место, нивниот огромен потенцијал да го подобрите вашиот SEO никогаш не треба да се потцени. Значи, подолу се некои од моите најистакнатите начини да создавам линкови за веб-страница - природно, ефикасно и, се разбира, без да плаќате денар.

Добијте квалитетна содржина што дава вредност

Очигледно е дека привлечноста на повеќе посетители во живо со единствена, квалитетна и бесплатна информација со вистинска вредност е веројатно најдобриот начин за креирање линкови за веб-страницата органски и без ризик од заработување на ранг-казна. Се што ви треба е да се обезбеди релевантна содржина на страницата (цврсти статии, студии на случај, итн. ) да се направи повеќе луѓе да го споделат, да се поврзат со неа и да го споменат на друго место на Интернет. На тој начин, размислете за преобликување на дел од текстовите во обичен текст во нешто повеќе воочливо и примамливо, како што се корисни инфографики, табеларни пресметки, кратки студии на случај, графикони итн.

Направете поголем дел од натпреварувачите

Па, нема ништо лошо во шпионажата на вашите лажат конкуренти време на време за да дознаете повеќе за нивното успешно искуство во врска градење за да ги усоврши вашите понатамошни напори најдобро можно. Не двоумете се да се обидете да користите една од оние популарни онлајн алатки за истражување и анализи на backlink достапни во отворен пристап. Што се однесува до мене, ги најдов следните рамки покорисни за да добијам непроценлив конкурентен увид - Moz Open Site Explorer (Moz), Semalt Analyzer (Semalt), Screaming Frog SEO Spider. Сè може да функционира совршено добро таму. Едноставно размислете за оние кои веќе ги истражуваат правците до највисоките PageRank и извори на авторитети за да креирате линкови за веб-сајт или блог на своја.

Крајна линија

Имаат солидна содржина за да генерирате квалитетни линкови природно и користејќи ги вашите ривали на пазарот за да ги реплицираат своите најдобри победи за своја корист - би било одлично, но сепак не е доволно. На тој начин, бидете сигурни дека ќе продолжите да работите не само за градење на линкови, туку и за вашата посилна авторитет и јавна свест. Размислете за интервјуирање на врвните влијателни лица во вашата индустрија, привлекување поширока публика на популарните социјални медиуми, проширување на вашите најдобри ремек-дела преку гостински блог постови и статии, како и обезбедување на паметни и проникливи коментари за да ги уживаат оние заслужени линкови за возврат Source .

December 22, 2017