Back to Question Center
0

Како да го зголемите вашиот ранг и да ги оптимизирате цените со помош на Амазон Ранг Тракер?

1 answers:

Амазон клучен збор ранг tracker е корисен он-лајн софтвер кој е дизајниран да им помогне на веб-администраторите да се натпреваруваат на оваа платформа за тргување. Таа дава можност да ги промовира производите на Амазон на безброј дневни купувачи и да го зголеми обемот на продажба.

Треба да ја користите оваа алатка на редовна основа за да го подобрите присуството на брендот на Амазон. Треба континуирано да ги следите целните клучни зборови за одржување и зајакнување на вашите позиции. Амазон трекерот алатка ги зема сите кавга надвор од автоматизирање на процесот на клучни зборови позиции СЛЕДЕЊЕ. Вие треба да потрошите многу време за рачно пребарување на зборови и структурирање на податоци. Сите овие активности ќе се вршат автоматски во краток временски период. Амазон тракер провери вашиот ранг-листа повеќе пати на ден, обезбедување на вас со повеќето релевантни и ажурирани информации. На пример, ако знаете каде се наоѓаат рангирањата, можете да работите под нивно подобрување. Или ако веќе имате највисок ранг позиција на Amazon SERP, можете да работите на рангирање за друг поим за пребарување, зголемувајќи ги шансите за вашите производи да се појавуваат во резултатите од пребарувањето.

Тоа е причината зошто со користење на Амазон ранг tracker, секогаш ќе бидете еден чекор понапред од вашите конкуренти.

Кои се најзначајните предности на Амазон ранг-тракерот?

  • Знаете тековната ранг на вашите целни клучни зборови

Ако сакате да успеете на Амазон, треба да го знаете вашиот производ позиција. Овие податоци можат да ви помогнат да го подобрите вашиот ранг на страната на Амазон и да привлечете повеќе потенцијални клиенти кон вашиот бренд.

  • Можете да ги следите промените во ранг

Сите промени во рангирањето покажуваат дека нешто се случило со вашиот бренд. Тоа може да биде или намалување или зголемување на вашиот Амазон рангирање на кој треба да реагираат веднаш. Амазон ранг-тракерот ви ги обезбедува сите овие податоци и ви овозможува да преземете насочена акција за да ја подобрите ситуацијата со вашето рангирање веднаш.

  • Целни нови термини за пребарување

Оваа алатка ви овозможува да додадете нови услови за пребарување на системот и оцени нивниот потенцијал за таргетирање на нивна листа на Амазон. Амазон ранг-тракерот ќе ви покаже обем на пребарување за секоја целна клучен збор, што ќе ви даде можност да одредите дали вреди да се насочвате или не. Високиот обем на пребарување на насочена клучен збор може да укаже и на двете - на висока конкурентност и популарност помеѓу корисниците. Како по правило, премногу е комплицирано да се рангира високо за клучни зборови со големи количини и можеби е подобро да го обрните вниманието на помалку конкурентни термини кои исто така може да ве однесат на страницата TOP на резултатите од пребарувањето.

  • Спроведете конкурентна анализа со еден клик

Оваа алатка им овозможува на трговците на Амазон да ги следат потенцијалните клучни зборови. Можете да додадете една од клучните зборови, кои вашите конкуренти ги рангираат, да се споредат со истата како вашата и да видат како се рангираат. Ако не прецизно знаете кои клучни зборови вашите конкуренти ги користат за рангирање, можете да ги проверите насловите и описот на нивните производи Source .

December 22, 2017