Back to Question Center
0

Можете ли да ми кажете како да добиете линкови со EDU?

1 answers:

Јас сум бил во индустријата на пребарувач за оптимизација за околу пет години веќе. И јас ја разбирам важноста на добро разбирање како да добијам линкови на EDU. Затоа во оваа дискусија ќе ви покажам една скалабилна стратегија за да дадете значителен напредок кон вашата веб-страница или блог. Оваа стратегија главно се обложува на стипендии и, всушност, ќе им овозможи на сите да ги заработат таквите прецизни образовни врски без да плаќаат денар, барем директно. Значи, подолу ќе ви покажам како да добиете линкови со EDU со чекор-по-чекор водич Неодамна сум тестиран внатрешно да се изгради мојот сопствен сет од 15 линкови до образовни веб-сајтови во период од околу два или три месеци. Да, тоа беше доста време одземаат задача, но секогаш ќе се исплати сигурно.

Како да стигнете до ЕДУ линкови - Практичен водич

Група 1: Избирање на вистинската цел

Пред да започнеме, изборот на вистинската целна публика и релевантната ниша е подеднакво важен не само за природни линкови, туку и за вистинското разбирање за тоа како да се добијат линкови на EDU и да почне да се движи на вистинскиот пат од самиот почеток. Мислам дури и во случај на навидум разбирливи обрасци за градење на образовни врски, сепак ќе треба да ја знаете вашата целна публика, која треба да биде многу релевантна за темата на вашиот веб-сајт или блог. Ставањето на едноставен англиски јазик, се што треба да започнете е идентификување на публиката на учениците. Додека ви се случува да заработите некои вредни образовни линкови, бидете сигурни дека тие ќе бидат многу заинтересирани за вашата идна програма за стипендии.

Група 2: Креирање на страница за стипендии

Следно, ќе работите на вашата страница за стипендии. И покрај тоа што е прилично едноставна задача да се создаде овој тип на содржина, тука се и некои куршум поени за да ви посвети посебно внимание. Бидете сигурни дека имате се што е во место за следново:

  • Описот на компанијата - направете ја краток, но сè уште целосно комплетен, нешто како "стипендија за внатрешни врски. "Потоа, поврзете го интерно со вашата почетна страница, како и други важни делови за да поминете врски сок.
  • Подобност - ќе треба да направите сè што е можно поблиску до вашите целни ученици. Бидете сигурни да размислите дали имаат распоред со полно работно време или со скратено работно време, какви било специфични курсеви релевантни за вашиот главен предмет, од која земја (град или локална), од кои е поверојатно да потекнуваат итн.
  • Вредност на износот - се разбира, износот на стипендија многу зависи од вашиот буџет за градење врски. Но, за мене, препорачувам да го поставите на околу илјада долари. Инаку, тоа би можело да не привлече и реномирани образовни институции и нивните столпчиња.
  • Детали за апликацијата - се што ви треба тука е да се формира јасен и разбирлив дел. Вашата главна апликација ќе ја користи секој кандидат за поднесување на програмата за стипендии. На тој начин, осигурајте се да го наведете рокот и датумите на наградите.


Група 3: Можности за пребарување

Што се однесува до мене, да се погледнат главните можности за зграда за образовни врски ја користев табела во Excel. На тој начин би можел да се справам со точниот мониторинг на сите мои задачи од страната за опис на стипендија, статус на врска, име, адреса за е-пошта, домени, забелешки итн.Тоа ќе ги олесни работите!

Група 4: Завршување на теренот

Конечно, за да се добие целосно разбирање за тоа како да добиете линкови на EDU, ќе треба да го завршите теренот. И тука ќе треба да дејствувате креативно и да работите напорно за конечно да го пронајдете вистинското лице за контакт. Запомнете, сите универзитети и колеџи добија одговорни членови на персоналот за да се обратат. Значи, се што ви треба е да направите солиден е-мејл дефиниција и да испратите терени на оние луѓе кои се надеваат на позитивен одговор. Откако ќе се направи, ќе треба само да ги испратите деталите за вашата програма за стипендирање или да пополните одредена форма што ја дава образовната институција Source .

December 22, 2017