Back to Question Center
0

Што прави успешна стратегија за backlink?

1 answers:

Кога станува збор за самиот процес на оптимизација на пребарувач (SEO), профилот на органска врска е меѓу примарните фактори за рангирање што ги користи Гугл за да се одреди позицијата на секоја страна на скалата во SERP. Затоа водењето соодветна стратегија за backlink е во корелација со реалниот напредок во подобра онлајн промоција повеќе од кој било друг ранг-фактор. Имајќи предвид дека постојат повеќе од 200 фактори за рангирање што официјално ги објави светскиот пребарувачки гигант засега, таа изјава за истакната важност на квалитетни линкови е прилично храбра, нели? Се разбира, добивањето премногу брза и лесна стратегија за backlink ќе биде повеќе од веројатно да ви даде низок квалитет врски. И тоа значи дека главните пребарувачи (како самиот Google, како и Yahoo или Бинг) ќе го повлечат вашиот веб-сајт или блог долу на листата на SERPs. Но, она што го прави успешна врска градење стратегија? Верувам дека секоја стратегија за backlink лесно може да се претвори во навистина успешна, со проширување на моќта на вашиот заработен медиум.

backlink strategy

Десно насочување

Нема потреба да се каже дека од гледна точка на градење врски, не сите веб-сајтови или блогови ќе бидат еднакви за да дадат моќен ранг-сигнал пребарувачите. Затоа повеќето од сите сакаат да врзат повеќе со изворите кои имаат силен резултат во овластувањето на страницата, овластувањето за доменот и PageRank. Значи, како да се осигура вашата стратегија за backlink е доволно разумна да се обложи на соодветни извори за дојдовните врски? Со тоа што е секогаш валидно и актуелно со правилното насочување. Меѓу другите медиумски бази на податоци, јас препорачувам Cision да наведете само реномирани сајтови поврзани со вашата индустрија или пазарна ниша. На тој начин, ќе можете да го филтрирате секој потенцијален кандидат за влезните линкови според различни критериуми за компанијата, нејзините веб-страници, големината на публиката, тековните награди, препораките итн.

Изградба на доверба

Дали знаевте дека градење на вашата стратегија за backlink околу вистинските влијатели во вашата индустрија или пазарна ниша може да ви помогне да изградите силна доверба? Ставајќи ја на едноставен англиски јазик, вашите потенцијални клиенти ќе имаат поголема веројатност да прераснат во вистинските купувачи, кога вашата веб-страница е споменат или поврзан од доверлив и авторитативен извор на трети лица. Уште повеќе - овој "заработен" медиум е многу помоќен од било која платена медиумска покриеност. Само земете го здраво за готово - доверливиот медиум е меѓу клучните елементи кои имаат најсилно влијание врз целата публика со уште неизградени решенија за купување.

backlinks profile

Заработете медиуми

Работата на заработени медиуми не е толку застрашувачка како што мислат. Всушност, нема да има никакви традиционални напори потребни за медиумско покривање, барем за да се направи успешна стратегија за backlink. Сè што ви треба тука е да имате пристап и способност да одговорите на заслужените медиумски можности, кои најчесто ги пишуваат новинарите. На тој начин препорачувам користење на онлајн алатки како HARO ("Help a Reporter Out"), како и ProfNet - ги најдов и целосно погодни за мојот неодамна лансиран блог и неколку проекти базирани на e-commerce. Само да се регистрирате на овие сајтови и да станете вистински орган во вашата индустрија или пазарна лажат - да добивате дневни барања од врвни влијателни лица кои бараат експерти за да бидат интервјуирани или вклучени во нивните врвни популарни приказни, и да добиваат некои екстра висока PageRank линкови за тоа Source .

December 22, 2017