Back to Question Center
0

Можете ли да ми покажете некој практичен начин за создавање на backlink со EDU веб-страниците?

1 answers:

Нема потреба да се каже дека дури и еден backlink на веб-сајтот EDU може да биде повеќе вредни за вашиот веб-сајт или блог, наместо пакет на нормални оние со висок рејтинг резултат. За жал, поврзувањето со образовните извори не е толку лесно колку што мислите. Но, имам неколку работни методи за да ја завршам задачата - преку производство на квалитетни образовни содржини за да ја добијам таа заслужена backlink од dot EDU домен. И подолу ќе ја разгледам оваа шема чекор по чекор.

Изработка на квалитетни образовни содржини

  1. Можете да заработите backlink од веб-страницата EDU - развивање на добри односи, на пример со универзитетите или колеџите нудат им дел од звучна содржина за тоа. Забележете, сепак, дека ќе биде задача одземаат многу време за да можете сами да се направите. Затоа, пред сè друго, ќе треба добро да размислите ако сами можете да успеете да напишете висококвалитетни образовни содржини или да им ја предадете задачата на професионални писатели - или да ги аутсорсирате на квалификувани хонорарни преведувачи или да размислувате да ангажирате целосно квалификуван продавач на содржини.
  1. Се разбира, постојат и други опционални начини кои веројатно би требало да потрае малку помалку време. Сепак, повеќето од нив може лесно да се толкуваат како спам, ако не се правилно правилно. Значи, јас верувам дека е подобро да се обиде да заработуваат backlink од EDU веб-сајт со квалитетна содржина во секој случај.
  1. Поставете го вашиот фокус на создавање висококвалитетен и уникатен напис кој би бил прилично привлечен за целната публика - овој пат најверојатно ќе се занимавате со студентите, наставниците или вработените одговорни членови. Правејќи го тоа, запомнете дека треба да обезбедите експертска содржина што може да се користи за образовната цел - што ќе бара од вас да извршите детално истражување или барем збир на вредни животни вештини.

Тоа е време да се фаќате за бизнис и да започнете со теренски. Постојат неколку практични начини за развивање добри односи со вистинските луѓе. Еве како можете да ги примате за да ја објавите вашата стручна содржина и да ја поврзете назад кон вашата веб-страница или блог:

Креирај проект

Пред сè, препорачувам да се разгледа заемно корисниот проект, на пример, во соработка со универзитетски или колеџ професори. Се што ви треба тука е само за да дознаете кои теми ќе бидат од врвен тековен интерес и висока вредност за сите нив - како едукатори, така и локални столпчиња. На тој начин, имајќи го сето она што е однапред договорено - можете слободно да започнете да пишувате едукативни содржини што ќе бидат објавени на нивната веб-страница за училници, одобрени за тоа.

Добротворно партнерство

Следно, пробајте да создадете добротворни партнерства - сериозно, постојат многу колеџи кои секогаш се подготвени и подготвени да ги објават своите спонзори. Сè што ви треба тука е да понудите заемно корисен договор - осигурајте се дека вашата содржина се однесува на вистинските прашања, како што е вашето тековно партнерство, или која било друга дискусија за предметите во колеџ, за кои е потребно широк интерес на јавноста.

Универзитетска блогерска заедница

Вие исто така може да стапите во контакт со врвни универзитетски блогери - и едноставно препорачувате да обезбедите гостувачки блог постови на нивните образовни страници за да добиете backlink од dot EDU домен. Едноставно размислете како можете да ги направите среќни да ја објавите вашата содржина - да размислите за професионална стручност, совети за барање работа, постдипломски контакти или успешни приказни итн.

Заклучок

Следете ги сите неодамнешни backlink на веб-страниците на EDU откако ќе се пренесат во живо. Во исто време, јас препорачувам "pinging" изворот на секоја новосоздадена врска користејќи pingmyurl. com или други слични онлајн алатки. Со тоа, ќе ги повикате пребарувате ботови за да ги направите вашите нови линкови побрзо, па оттука барате дефинитивно побрз ранг промоција Source .

December 22, 2017