Back to Question Center
0

Дали вашата оптимизација содржина може да биде генератор на backlink?

1 answers:

Критичната компонента на било која онлајн маркетинг кампања е добивање релевантни и квалитетни оптимизација линкови од реномирани веб извори. Тоа може да биде донекаде комплицирано за неодамна основаните веб-страници за да се добијат врски од високи ПР-страници или да се создадат врски со истакнати блогери. Сепак, тоа не е причина за очај. Дури и некои искусни продавачи имаат проблеми со добивање на добри линкови. Тоа е причината зошто професионални backlink генератори беа создадени за да се поедностави процесот на добивање на квалитетни врски.

Стратегија за оптимизација е практично бескорисна ако вашата содржина не функционира онлајн. Повеќе од 80% од успехот на вашата стратегија за оптимизација зависи од содржината што ја објавувате, затоа е важно да се посвети посебно внимание на квалитетот на содржината и релевантноста.

Значи, ако вашата содржина служи како генератор на backlink, овој напис ќе биде корисен за вас. Дозволете ни да разговараат за некои техники за оптимизација на содржина кои ќе придонесат за вашата кампања за градење врски.

оптимизација на backlink генератор техники

  • Креирај кул содржина, обезбедување на вашите читатели со нешто ново
незаинтересираноста на корисникот кон вашата содржина може да се објасни со постојаност, а не со единственоста на вашите текстови. Кога вршите истражувања на пазарните лажат, веројатно ги читате вашите конкурентски статии кои генерираат многу акции и статии. Сепак, не е секогаш добра идеја да пишувате на истата тема за да станете генератор на backlink, бидејќи другите веб-сајтови, најверојатно, го сторија истото и одредена тема веќе ги достигнала своите граници. Затоа препорачуваме да не пишувате на истите теми како вашите конкуренти. Наместо тоа, излезе со сосема нови и иновативни идеи кои можат да бидат значајно откритие за вашите читатели. Покрај тоа, треба да избегнете самопромоција во вашата содржина, бидејќи изгледа неприродно и не го зголемува корисничкиот интерес кон вашиот бренд.

Денес, Google ВТА се потпираат на квалитетот на линкови отколку на нивната количина. Тоа е причината зошто треба да барате можности за градење на линкови од извори на веб-сајтови со висок авторитет. Истражувајќи ги сајтовите со врвни овластувања за домен кои би сакале вашата содржина да биде подредена од банка може да ви даде повеќе нови идеи за релевантни содржини.

  • Се сврти кон вашата целна публика

За да ја користите вашата содржина како генератор на backlink, треба да се жалите до вашата целна публика. Ако ја пишувате вашата содржина со корисник на ум, го давате на други веб извори кои се жалат на истата целна публика како вас.


За да разберете дали вашите содржини се апелираат до вашата публика или не, треба да направите сеопфатна анализа на пазарот и да ги истражите вашите потенцијални потреби на клиентот. Вие исто така може да ја преиспитаме намерата на корисникот со пишување написи врз основа на нови порелевантни услови за пребарување, бидејќи читателите на денешницата можеби се прашуваат за дополнителни прашања. Бидете сигурни дека одговарате на вистинските прашања околу секоја клучен збор за да останете релевантни.

  • Подобрете ги вашите фрагменти

За да ја подобрите вашата позиција на ранг на веб-страница, можете да ги направите вашите фрагменти од SERP порелевантни и самостојни. Воведниот фрагмент на SERP може да го зголеми бројот на кликање и да ја премести вашата страница на страната со резултати од пребарувањето. Дури и ако добро оптимизирани фрагменти директно не влијаат на позицијата на вашиот веб-сајт на SERP, тие ќе послужат како корисен преглед на вашата содржина и за ботови за пребарување и за корисниците Source .

December 22, 2017