Back to Question Center
0

Можете ли да ми кажете како линкови работат за да го зголемат мојот веб сообраќај?

1 answers:

Денес, премногу почетници веб-администратори и онлајн бизнис сопственици често се фокусира повеќе на on-страница Барај Engine Optimization (на пример, клучни зборови, веб-сајт архитектура, итн. ). И премногу често тие не плаќаат доволно внимание на тоа како линкови работа за севкупната ефикасност на нивниот веб-сајт. Со тоа, тие само се превиди важноста на линкови - како што повеќето експерти во индустријата веруваат дека квалитетот линкови обично заземаат околу 80% од вредноста на вкупниот веб-сајт од гледна точка на главниот пребарувачки алгоритам од Google. Значи, опишувајќи како врските работат за вашата веб-страница, ние едноставно можеме да признаеме дека нивното одгледување од други веб-извори кои укажуваат на вашата веб-страница директно ја подобрува видливоста на интернет за пребарување. Затоа, кога станува збор за градење врски, често се гледа како премногу голема можност само за да се пренесе.

how backlinks work

Сепак, некои луѓе се уште се држат настрана од градење на линкови активно. Треба да се случи и со вас, тука се и некои основи како линкови работат за да го зголемат вашиот веб сообраќај. Ставањето на едноставен англиски јазик, backlink е врска која ги поврзува две различни веб-страници. Се разбира, може да имате внатрешни врски кои ги поврзуваат различните веб-страници на вашата веб-страница (за подобра навигација и цели за индексирање). Впрочем, зошто сите ние треба да се грижиме за квалитетни линкови? Бидејќи од гледна точка на главните пребарувачи (како што е самиот Google, како и Бинг и Јаху), линковите ја покажуваат вредноста и корисноста на веб страната за луѓето. Тоа е причината зошто има парична казна профил backlink ќе послужи како силен ранг сигнал за пребарувачите за да ја добиете вашата веб-страница "препорачана" за поширока публика, имајќи предвид дека таа мора да биде вредна и корисна за луѓето. И запомнете - постојат неколку основни карактеристики на backlink кои го одредуваат нивниот квалитет. На пример, backlink што доаѓа од ресурс кој е целосно релевантен за индустријата на вашиот главен веб-сајт, ќе има поголема тежина. На тој начин, оние од веб-страниците на трети лица со висок ПР (страница ранг), ДА (домен авторитет) и ПА (страница овластување) ќе бидат повеќе вредни, како и.

seo backlinks

Значи, кои се најдобрите начини за добивање на квалитетни линкови кои упатуваат на вашата веб-страница за повисок ранг позиција во листата на пребарување? Се разбира, имајќи ангажирање на содржината на страницата најчесто значи дека веќе сте имале некои врски што упатуваат назад кон вашата веб-страница или блог. Сепак, всушност, тоа никогаш нема да биде доволно за да се рангира добро со оглед на многу остра ниво на пребарување конкуренција. Мислам дека подобро би дејствувале проактивно и ќе создадовте поквалитетни линкови од себе. Еве како:

  • шпион на вашиот backlink профил на вашиот конкурент користејќи онлајн истражувачки алатки како Majestic оптимизација, Semalt Analyzer, или Open Site Explorer за реплицирање на најдобрите на вашата веб-страница.
  • обидете го гостинското објавување - не двоумете се да инвестирате некое време во пишување на содржини за други веб-сајтови на трети лица за да добиете backlink на вашата веб-страница за возврат.
  • да се внимава на сè што е најважно за да се направи соопштение за медиумите за споделување и зголемување на вашиот број на backlink.
  • да станат активни на социјалните медиуми за да го подобрат авторитетот на вашиот главен веб-сајт, да ја покажат својата професионална експертиза и да земат некои линкови во исто време Source .
December 22, 2017