Back to Question Center
0

Можете ли да ми кажете за врвни линкови и листи на сајтови со кои ќе се поврзете?

1 answers:

Ајде да се соочиме - има одлична страница содржина за вашиот веб-сајт или блог да се направи добро познат и често се споменува на други познати извори со висок PageRank е одличен начин да заработуваат оние заслужени линкови за оптимизација. На тој начин, вие не само што може да ве задоволат вашата целна публика, туку да станете посилен орган и бренд на вашиот бизнис - сите во еден. Па, подолу ќе одам да ви помогне да дознаам повеќе за врвот линкови и сајтови листа вклучени во органски линк зграда.


Количина VS. Квалитет

Кога станува збор за ракување со оптимизација на вистинскиот начин, само органски врски стратегии за градење ќе стори за вашата веб-страница. Освен ако не сакате да наштети на напредокот на вашиот веб-сајт или на блогот во оптимизација на скала, како и вашиот тековен веб-сообраќај и пребарување на ранг-позиции на подолг рок. Работејќи напорно за да добиете врвни линкови од листата на сајтови со висок ПР и висок авторитет, осигурете се да избегнувате користење на било какви автоматизирани алатки и услуги за изградување на платени врски или услуги за размена. Работата е дека повеќето од нив користат спамирани, сосема ирелевантни извори или дури и валкани места за да ве поврзуваат. Всушност, тие главно се занимаваат со всушност неморални нешта, како што се коцкање, прељуба и нелиценцирана аптека. На тој начин, повеќето од оние незгодни линк градежни услуги не можат да сторат ништо за органски оптимизација на сите. Всушност, тие често се докажуваат способни само за снабдување на вашиот веб-сајт или блог со тони автоматски врски со низок квалитет кои доаѓаат во најголемиот дел од слични погрешни извори, наместо да ви дадат некои врски со врвен квалитет од листата на сајтови со доверлив орган.


Изградба на индустриски или нишки-релевантни односи

Еден од најдобрите начини за добивање на врвни врски и пумпање многу веб сообраќај кон вашиот веб-сајт или блог гради здрави односи со другите реномирани извори со висок авторитет кои се релевантни за вашата бизнис-индустрија или пазарна лажат. На тој начин, ќе добиете пристап до уреднички линкови, кои се веројатно највредни и најмоќни од сите други врвни линкови и листи на страници за да направат терен за намена за градење врски. Исто така, би можеле да размислите и за интервјуирање на доверлив индустриски влијател или за оние екстремно популарни блогери. Се разбира, со оглед на тоа дека сте подготвени и подготвени да платите доволно време и напор за "заработка" што заслужува повратни линии природно. И запомнете за контекстуални линкови - во крајна линија, тие можат да бидат уште повредни од уредувачките - и може да се "заработат" со отстранување на вашите специјално приспособени содржини, како што се квалитетни статии или високо бараните гостински мислења.

Нема потреба да се каже дека има голем број на социјални медиуми кои ги користат многу брендови и бизниси за градење на нивните овластувања и грабање на некои моќни линкови на истото време. Но, јас лично препорачувам да го обликувате вашето онлајн присуство главно на Google Plus, Instagram, Facebook и Twitter. Правејќи го тоа, не заборавајте да ги земете предвид локалните бизнис-директориуми и огласи поврзани со индустријата за да ги пополнат сите ваши податоци за контакт за добивање вредна backlink за возврат. Конечно, подобро е да започнете со завршувањето на вашата страница на "Мој бизнис на Google" и едноставно да продолжите со прелистувањето за да ги пронајдете останатите главни директориуми, цитати и деловни огласи релевантни за вашата дискусија за дискусија или пазарна ниша Source .

December 22, 2017