Back to Question Center
0

Како да ги контролирам линковите на мојата веб-страница за да се чувствувам безбедно?

1 answers:

Се што треба да се чувствувате безбедно е да ги следите линковите и да ги отстраните лошите во краток временски период. Најчесто, јас го користам Moz's Open Site Explorer и Semalt Analyzer за двојна проверка. Но, како да кажете лоши линкови од добрите? Подолу ќе одам да го објаснам тоа.

monitor backlinks

Што прави лошо backlink?

Ставањето на едноставен англиски јазик, најлошата врска е онаа кршење (инаку, кршење) главните упатства на Гугл за веб-администратори. И постојат неколку општи квалитети кои прават лоша врска со линкови за оптимизација цели (инаку, токсични backlink). Секоја лоша врска секогаш доаѓа од едно од овие места:

  • Секоја веб-страница или блог што веќе заработил ранг-казна од Google - или со нејзиниот ранг се деградира автоматски со алгоритмот или рачно повлечен надолу - Имајќи врски со нив, ќе ве направат сите исти.
  • Целосно ирелевантни извори, без врска со вашата главна веб-страница или предмет на блог. Сметајќи дека релевантноста на backlink е критична, подобро е да немате линкови воопшто, наместо да стартувате многу ирелевантни.
  • Сиромашните веб-страници или блогови со премногу слаба ниска содржина на содржината на страницата - бескорисни за вистински луѓе, таквите извори ќе бидат слични бескорисни за да добијат линкови со.
  • Директориуми со низок квалитет со помош на спин статии со дупликат содржина, како и мрежи на блогови - избегнувајте ги по секоја цена, освен ако не сакате да заработите брза казна од Google.
  • Веб-страници кои се занимаваат со прељуба, коцкање или аптека, како и социјални обележувачи, хакери или мрежни мрежи.
  • Низок квалитет блогови кои добредојде масовно гостин објавување. Се разбира, гостинското објавување е одличен начин за добивање на линкови, но проверете дали сте на вистинското место да придонесете со вашата сопствена содржина.

check backlinks

Следете ги линковите за да се ослободите од најлошите

Откако разбравме што прави лошо назадување, време е да ја проверите сопствената веб- блог. Како што веќе реков, користењето на една од тие онлајн алатки е веројатно најдобриот начин за следење на линкови. Значи, со користење на Open Site Explorer или Semalt Analyzer, можете брзо да го анализирате вашиот профил на backlink и дури да направите редовен преглед за следење на навремено вршење на backlink. Значи, сега треба веднаш да се ослободите од најлошите линкови за да ги спречите да ги повредуваат вашите рангирања.

Откако ќе завршите со брза анализа на backlink, предлагам да работите на вашиот. csv датотека за филтрирање не само со предупредувачки знаци (за секоја потенцијално штетна backlink) туку со нивниот статус во Google Index. На тој начин, веднаш ќе се ослободите од најлошите оние означени како "доменот не индексирани. "Следно, се што треба да направите е да внимателно ја процените секоја сомнителна врска откриена од алатката за истражување на backlink - и да донесете одлука дали таа треба да се отстрани или фиксира. Впрочем, никогаш не двоумете се да извршите целосна длабинска анализа за да ги следите линковите од целата метрика - што ќе ви помогне да ја разберете нивната вредност на скала Source .

December 22, 2017