Back to Question Center
0

Кои се начините да добиете линкови до мојата веб-страница?

1 answers:

Линкови служат како извор на енергија на веб-страницата за оптимизација и ја играат основните улоги во пребарувачот оптимизација игра. Тоа е зошто SEO експерти инвестираат во некои форми на врската градење без разлика дали тие се во согласност со насоки на Google или не. Начинот на ширење на линкот генерација вклучуваат гости мислења, социјална споделување, блог пост, теренски кампањи и платени врски.

Овие линк градежни техники може или да придонесе вашата оптимизација за напори или опустоши ги на сите. Повеќето сопственици на вебсајт ги земаат зборовите "оптимизација придонес" како нивните веб извори ранг подобрување. Сепак, тажната вистина за тоа е дека дури и ако се изгради високо квалитетен линк профил, нема гаранција дека ќе добиете високи позиции за рангирање на пребарувачот.

how to get backlinks to my website

Во овој напис, ќе најдете некои причини зошто надворешните врски не можат директно да влијаат на позицијата на ранг на страницата со резултати од пребарување.

Зошто да добивате линкови до вашата веб-страница не е секогаш резултат?

Ако добивате надворешни линкови до вашата страница со лажни начини на спам, тоа нема да ви направи многу добро. Повеќекратните нискоквалитетни линкови од веб-страници на трети лица нема да ви дадат притисок врз SERP. Не само што вашиот сајт некогаш ќе се рангира во највисоките резултати на Google, туку и ќе ризикува да го казни.

Во нашите денови, веб-администратори се свесни за опасноста од спам линкови, како што се надворешни врски од врската фарми, spammy блог коментари, рекламирање мислења и откачи статии. Сепак, некои сопственици на вебсајт, особено оние кои се нови во оваа сфера, може да паднат за лесни начини да добиете многу сокови од врската до нивните веб-извори за краток период. Силно препорачувам избегнување на какви било измамнички техники за градење врски, бидејќи во моментов Google станува попаметен и брзо може да ги открие сите прекршители на правилата и да ги казни. Вие никогаш не можете да знаете како Google ќе ја интерпретира оваа или онаа backlink. Понекогаш пребарувачките ботови едноставно ги игнорираат линковите од спамовите веб-страници и не го сметаат сообраќајот од нив.

За да добиете видлив резултат од вашата кампања за градење врски, треба да бидете сигурни дека ќе градите врски од сајтови кои се - авторитативни, релевантни за вашата пазарна лажат, доверливи, добро индексирани и поврзани со други авторитативни, сигурни и реномирани сајтови.

Друга заедничка верба во оваа сфера е тоа што заработувањето на backlink од еден од најдобрите интернет извори на интернет, како што се претприемачот, Форбс или Њујорк тајмс, брзо може да го притиснат веб страната на SERP. Тоа не секогаш функционира исто во реалноста. Оваа врска може или да ви помогне на вашиот сајт да се рангира повисоко и да ви донесе многу конвертиран сообраќај или да нема никакво влијание врз вашите показатели.

how to get backlinks

Она што никогаш не можеме да знаеме е врската е добра или лоша за видливоста за пребарување, бидејќи Google лесно може да го толкува ова не 100% релевантно, но органски добиени врската како платена.

Истата ситуација може да се забележи со блог коментари. Во некои случаи, овие линкови донесуваат голема вредност на вашата веб-страница, но понекогаш тие се етикетирани како спам-референци на вашиот бизнис. Сите коментари од вашиот блог може да произведат различни резултати на вашиот сајт Source .

December 22, 2017