Back to Question Center
0

Дали алатките за индексирање на backlink сеуште вреди да се користат сега?

1 answers:

Дали сеуште се прашувате дали алатките за индексирање на backlink вредат да се користат сега или не? Едноставниот одговор е - да, тие се. И има многу причини да се потврди дека - правилно индексирање треба да биде МОРА да за секој веб-сајт. Најмалку затоа што се генерално рангирани на White-Hat оптимизација, тие се всушност евтини. Значи, ајде да се соочиме со тоа - сервисите за backlink indexer ја задржаа првобитната моќ во 2017 година и се очекува од лавовскиот дел од експертите за оптимизација да ја задржат нивната релевантност во догледна иднина. Затоа, подолу ќе имам краток преглед на најразумните предлози во врска со локалните бизнис цитати, соопштенија за печатот, синдикални мрежи и концептот на "негативен оптимизам", кој повикува на тековниот индексир на backlink работи за уште повеќе.

backlink indexer

Локални деловни цитати

Пред било што друго, локалните деловни цитати никогаш не треба да се занемарат, особено во врска со повеќето регионални онлајн проекти или мали деловни активности. Само затоа што дури и целосно легитимни и високо авторитетни линкови веројатно нема да влезат во Google на краток рок. Зошто? Проблемот е што лавовскиот дел од сродни содржински описи често се користи во поднесоците постојано. И зошто не треба да преземете разумна предност над вашите блиски конкуренти и да преземете водство? Значи, алатките за индексирање на backlink-от се вреднуваат барем затоа што на вашиот веб-сајт му требаат повеќе цитати индексирани, без да има некој од нив незабележано од пребарувачите.

Соопштенија за јавноста

Работата е дека речиси секоја излезна врска од печатот е или само цитирање, или всушност безиндекси. Зошто? Едноставно затоа што главните пребарувачи како Google себе знаат дека секој може да плати за зголемен синџир на соопштенија за печатот. Како резултат на тоа, можете лесно да добиете стотина линкови од соопштенија за медиуми на медиуми или новински веб-сајтови. Сепак, само еден или двајца од нив веројатно ќе бидат земени во листата на Google на SERP-овите на Google. И тука е вашето решение - просечните резултати за оние индексирани линкови можат да бидат многу подобри кога ќе се направат со алатки за индексирање на backlink како индексирач на инстант линкови, како и индексирање на линкови. Ги пробав и двајцата, па затоа зависи само од вас да одлучите кој да го одберете.

Синдикални мрежи

За жал, може да потрае премногу време за Гугл и за другите пребарувачи за откривање на било какви линкови неодамна креирани дури и со водечките мрежи, како што се Tumblr, Blogger итн.Затоа верувам дека услугите за индексирање на backlink се доста корисни. Впрочем, вистинските маркетинг бенефиции за оние индексирани оние ресурси треба да бидат меѓу вашите главни интереси, нели?

check backlinks

"Негативна оптимизација"

Тоа е многу честа ситуација кога еден конкурент само ја отстранува целата веб-страница во сопственост на неговиот поуспешен противник. Мислам дека некој може лесно да ги користи вашите уникатни списи за да ги објави како содржина на клонирани страници на друго место со повисок PageRank или домен. На тој начин, може да изгледа дека вашата веб-страница само ја плагира целата содржина на страницата, наместо да биде всушност оштетена страна. Затоа, подобро е секогаш да ги индексирате сите ваши страници индексирани побрзо отколку оние бескрупулозните момци кои дејствуваат како копии само за кражба на дел од вашата напорна работа. На крајот на краиштата, потенцијалното влијание од "негативното оптимизација" треба да биде последното целосно убедливо нешто да се каже уште еднаш - да се води грижа да се справи со соодветен сет на backlink индексирање напори се уште е МОРА да за секој веб-сајт Source .

December 22, 2017