Back to Question Center
0

Како да откриете линкови што упатуваат на вашиот сајт?

1 answers:

Линкови е срцето на оптимизација на сајтови. Тие имаат најзначајно влијание врз рангирањето на страницата. Сепак, потребно е многу време, напори, а понекогаш и пари за да се откријат квалитетни линкови за онлајн бизнис промоција. Една од најголемите тешкотии за SEO експерти е одржување на контрола на линкови кои тие веќе ги имаат воспоставено. Тоа е доста тешко да се провери од каде ќе добиете backlink, каде што backlink отиде, и зошто тоа нема влијание на вашиот сајт рангирање.

Следење на следење на врски е една од најкомплицираните задачи во врската зграда, која е од исклучително значење за веб-страница за пребарување оптимизација. Во оваа статија, јас ќе ви покажам зошто следење на следење е од клучно значење и како секогаш можете да бидете свесни за моменталната позиција на вашите линкови.

discover backlinks

Различни прилагодувања на backlink

Дозволете ни да замислиме ситуација кога откривте одлична врска од голема медиумска публикација пред некое време, но во моментов тоа не поседуваат било која вредност на вашата оптимизација како веб-страница каде што вашата врска беше поставена спроведена ребрендирање, и вашите висококвалитетни врски ги нема. Мислам дека оваа ситуација е запознаена со најголемата количина веб-развивачи. За да избегнете такви непријатни случаи, секогаш треба да ги надгледувате вашите линкови дури и пред да бидат поставени години. Се разбира, скоро е невозможно рачно да се следат сите надворешни врски. Тоа е причината зошто треба да користите некои автоматски алатки за оваа намена, како што се Semalt Auto SEO или SE Ranking. На пример, Semalt ќе ви даде известувања во секое време некои прилагодувања се случи на backlink. Користејќи ја оваа алатка лесно можете да проверите дали врските што ги имате се позитивно или негативно влијаат на вашиот сајт. Ќе ви бидат обезбедени детални анализи базирани на такви показатели како рејтинг на Алекса, некои надворешни врски, извори индексирани од ботови на Google, квалитет на симулација за оптимизација, акции на Google, овластување на домен, и така натаму. Сите следни метрики ќе бидат обезбедени со опции со висока стапка на филтри.

  • линкови за управување

Линкови може да обезбеди голема корист за вашата веб-страница оптимизација или обратно уништи вашиот бренд репутација. За да се спречи опаѓање на рангирањето, треба да откриете линкови кои можат да претставуваат закана за вашата кампања за оптимизација на пребарувачи и да ги елиминираат сите штетни линкови во времето. Користење на Semalt Auto SEO, ќе добиете извештаи за лош квалитет линкови. Ви препорачувам да обрнете посебно внимание на линковите што доаѓаат од коцкање, возрасни или други лажни сомнителни сфери каде што не треба да се постават линковите на сајтот. Треба да ги избришете овие врски што е можно поскоро со помош на Google Disavow Tool.

check backlink profile

  • Следење на вашите сидро текстови

Треба да ги следите не само изворите од каде што доаѓате линкови, туку и сидро текстови кои следат вашите линкови. Неприроден профил на врска може да предизвика казни на Google. Треба да управувате и да ги надгледувате вашите приклучоци за врски, за да го заштитите вашиот сајт од преголемо мерење кон линкови со точен клуч Source .

December 22, 2017