Back to Question Center
0

Семалт Експерт: 7 интернет измами и како да се избегне паѓање на плен за нив

1 answers:

Swindlers може да се следи вашиот секој твит и пост, во потрага по можност да ве измамат. Еве ги методите понудени од Игор Гаманенко Семалт Менаџер за успех на купувачи, со што лесно може да се заклучи седум брзо развиени лошите страни

понуда за бесплатен пробен период! (Едноставно плаќаат за вечноста)

Како функционира: Гледате веб-понуда за бесплатен едномесечен обид за некоја неверојатна ставка - многу често тоа се белење на заби или план за подобрување на здравјето. Сите што ги плаќате е 5,95 долари за транспорт и грижа за нив.

Она што навистина се случува: Покриено со парична казна, често во сенка која мие од обичен поглед, се термини кои ќе ве заложат да платите 79 до 99 долари месечно во обвиненија?

Не е навистина сладок Tweet (Тоа е вистински долг шут)

Како функционира: Добивате "чуруликам" од поддржувачот на Твитер, кој предизвикува предизвик за бесплатен iPad или некоја друга скапа награда:

Што навистина се случува: Врската презема "бот" (робот за програмирање), додавајќи го вашиот компјутер на ботнет на "зомби" што тројачите користат за испраќање спам-мејл.

Сеопфатен поглед: Con уметниците ги искористуваат администрациите за скратување на URL-то кои дозволуваат Твитер-клиентите да ги споделуваат конекциите

Областа на проблемот Шам (близу е, вистинско затворање)

Како функционира: Вие седите во воздушен терминал или кафеана, а вие се пријавувате во блиската Wi-Fi зона. Тоа би можело да биде бесплатно, или би можело да изгледа како компензација како Boingo Remote.

Што навистина се случува: Страницата изгледа реално. Тоа навистина продолжува да работи со соседните криминалци од пренослив работна станица..

Вашиот компјутер е заразен! (Што повеќе, можеме да понудиме помош)

Како функционира: Прозорец лета околу вистинска програма за звучна антивирусна програма како што е "Антивирус XP 2010" или "Уред за безбедност", ве предупреди дека вашата машина е загадена со опасна бубачка.

Што навистина се случува: Кога ќе ја допрете врската, лажната организација воведува малициозен софтвер-кривичен програм-на вашиот компјутер.

Бирање за долари (со прстен на погрешно толкување)

Како функционира: Вие добивате инстант порака на вашиот мобилен телефон од вашата банка или поддржувач на платежна картичка.

Што навистина се случува: "Банката" е конструктор кој верува дека ќе ги откриете вашите податоци за снимање.

Ние сме светот (Универзумот на трикови на филантропија)

Како функционира: Ќе добиете е-пошта со слика на прегладнерен скитник - од Хаити или од друга земја за создавање. "Би било идеално да го дадете она што денес можете да го направите", се вели во молитвата на филантропијата, која е заробена од побарувачката за пари.

Што навистина се случува: Филантропијата е трик со намера да ги собере вашите пари и да управува со податоци за сметката.

Сеопфатен поглед: Веб, електронска пошта и информации за содржината им дадоа нов живот на старите филантрописки трикови

Љубовта што може да се набави (Најсурово судење)

Како функционира: Ќе се сретнете со некого на датира сајт, на Фејсбук, во соба за посета, или додека играте виртуелна забава.

Она што навистина се случува: Вашата нова љубов е трик занаетчија. Нема да има плачлив прегратка на терминалот на авионот, без радост голем број.

Сеопфатен поглед: онлајн неформална комуникација со долг дострел отвори нови интензивни патишта за уметници со ситни грчеви кои имаат практично искуство во привлекување на пусти поединци во лажни роднини и врски, само за да ги земат своите пари Source .

November 28, 2017