Back to Question Center
0

Семантските акции "Google My Business" Essentials Секој SEO шампион мора да знае

1 answers:

Многу компании имаат физички канцеларии и е-трговија сајтови. Поттикнување на клиентиза купување преку физичка продавница е важно за подобрување на приходите од продажба. Исто така, со користење на пребарувач оптимизација (SEO) процес наподобрување на сообраќајот на купувачите ги зголемува продажните вредности. Google воведе функционална апликација која го подобрува управувањето со бизнисотинформации за локација. На апликацијата може да се пристапи со користење на едноставен процес на пребарување на Google.

Френк Abagnale, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, дава опис на апликацијата за целосно искористување на неговите карактеристики.

Карактеристики на апликацијата Google My Business:

  • Корисникот може да управува со неколку деловни локации користејќи една табла.
  • Сопственикот на компанијата може да го промени името, адресата и работното време на бизнисот.
  • Корисникот може да анализира и да одговори на клиент критика преку апликацијата.
  • Ажурирањето на фотографии и мислења е лесно преку платформата на Google+
  • Високата анализаторска функција ја подобрува видливоста на интернет и ангажманот на клиентите.

Редизајнираната апликација на Google My Business има дополнителни функции кои се атрактивнина сопственикот на компанијата. Овие дополнителни можности вклучуваат:

  • Следи како бизнис е прикажан во Google+, Google Maps и Google пребарување.
  • Испитај анализата на перформансите генерирани од Google +
  • Пристап до детални повратни информации преку кориснички осврти и информации за локација
  • Управување со локации во секое време..
  • Наведете ги зони за локација и поштенска адреса за бизниси кои имаат ограничени операции.

Апликацијата Android е достапна на Google Play. Исто така, апликацијата iOS може да се преземеод App Store на Apple. Слободно е да ја преземете или надградите апликацијата Google My Business. Новата апликација на Google My Business е комбинација со оптимизацијаклучни зборови, апликацијата YouTube и апликацијата Google Analytics, за да ги интегрираат податоците или информациите потребни за да ги идентификуваат новите информации за локација.

Разбирање на "Мојот бизнис на Google"

Делот за Преглед на мојот бизнис на Google ги покажува важните карактеристики на апликацијата.Страница за помош на "Мој бизнис на Google" обезбедува корисни информации за користење на апликацијата. Нема трошоци вклучени при користење на апликацијата. Тоа само баравремето и податоците за ажурирање на податоците на корисникот. Сопственикот на претпријатието со неколку локации треба да даде приоритет на врвните локации врз основа на монетарнивредност или стратешки придобивки. Локациите може да се подигнат поединечно или во најголемиот дел со помош на табеларна пресметка, ако се повеќе од 10. Деловниот потфатсопственикот треба да развие деловна сметка ако локациите ги управува повеќе лица.

Оптимизирање локално пребарување

Локалното пребарување вклучува процес на оптимизација. Тој е подетален од основниот Google,Бинг и Yahoo пребарувања. Локалното пребарување генерира резултати користејќи ги системите за мапирање; на пример, Google Maps, Apple Maps, квадратен,Жолти страници и патување советник. На SEO подобрува бизнис видливост и онлајн клиент сообраќај. Тоа вклучува дистрибуција на важни податоци востотици онлајн сајтови. Подобрувањето на локалниот процес на пребарување бара напредна софтверска платформа како Google My Business. Тоа е главнатаонлајн пребарувач на глобално ниво. На врвот на сајтот платформа на стан е од клучно значење за подобрување на локалното пребарување на бизнис локации.

Заклучок

Апликацијата Google My Business е корисна за подобрување на онлајн видливоста на бизнис.Клиентскиот сообраќај секогаш ќе биде високо на деловните сајтови кои имаат огромно онлајн присуство. Главната цел на секој сопственик на бизнис еда генерираат високи продажби од клиентите кои ги посетуваат онлајн-страниците Source .

November 27, 2017